12 Nisan 2019 Cuma

T TANGRAM PUZZLE 📏 YAPIMI 🔦 4 PARÇALI | KENDİN YAP | DIY #10


 

Printable DIY template is in this post. | Baskı dosyaları gönderinin devamında.

Click on this picture to see original size.

Büyük boyutlu halini görmek için görselin üzerine tıklayın.



Merhaba, bu videoda evdeki atık kartonlar ile ‘4 parçalı T tangram puzzle nasıl yapılır?’ sorusunu yanıtlıyoruz. Okulöncesi Montessori etkinlikleri hakkında araştırma yapıyorsanız, doğru adrestesiniz. Yapsemin’in evde yapboz yapımı konusunda görsel bilgi sunan bu içeriğini izleyerek, mutfak, kiler ya da depo bekleyen malzemeler ile hiç para harcamadan çocuğunuz için muhteşem bir zeka geliştirici oyun üretebilirsiniz. İnternette aradığınız, ‘4 parçalı T Tangram nasıl yapılır?’ sorusunun en basit yanıtı için ‘klasik tangram yapımını tüm ayrıntılarıyla anlatan bu videoyu sonuna kadar izlemeniz yeterli.

TANGRAM NEDİR, NASIL OYNANIR?
Kökeni eski Çin’e dayanan klasik tangram oyunu, bir karenin 7 ayrı parçaya bölünmesi ile oluşturuluyor. Bu zeka oyuncağının ahşap, plastik ya da kemik malzeme ile üretilmiş olanlarını her yerde bulabilirsiniz. Yapsemin’in videosu ise karton ile ‘evde tangram nasıl yapılır?’ sorusuna görsel bir yanıt veriyor. T harfi şeklindeki bir karton parçasından 4 ayrı parça çıkarıyoruz. Daha sonra bu parçaları farklı renklere boyuyoruz ve zeka oyunumuz oynamaya hazır hale geliyor.

Kuralları çok basit olan tangram bulmacayı çocuğunuza oynatarak zihinsel gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. 5 ila 16 yaş arasındaki çocuklar için tavsiye edilen klasik tangram puzzle; problem çözme, görsel zeka ve mantık yeteneklerini geliştiriyor. Uzmanlar, dikkat eksikliği olan çocukların tangram oyunu oynamalarını tavsiye ediyor. Tangram bulmacanın 7 parçasını kullanarak; tavşan, balık, kuş, roket, helikopter, gemi gibi figürler de oluşturulabiliyor.

4’lü T Tangram oyununun yapımını bitirdikten sonra çektiğiniz fotoğrafı Instagram’da paylaşıp @Yapsemin’i de etiketlerseniz, en kısa sürede beğenip size yorum yapmak için bekliyor olacağız..

DİĞER TANGRAM BULMACA VİDEOLARINA BURADAN TIKLAYABİLİRSİNİZ


Lütfen kanalımıza abone olmayı unutmayın! Videolarımızı beğenip, arkadaşlarınızla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

7 PARÇALI KLASİK TANGRAM yapımında ihtiyaç duyacağınız malzemeler:
- Atık karton
- Cetvel
- Kalem
- Fırça
- Renkli boyalar

‘Nasıl Yapılır’ videolarımızda yer alan çizim ve çıktı dosyalarına ulaşmak için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz:
http://yapsemin.blogspot.com

#tangrampuzzle #nasılyapılır #kendinyap #yapsemin #zekaoyunları #tangramoyun #tangrambulmaca

--------------------


DIY | HOW TO MAKE 📏 T TANGRAM PUZZLE 🔦 4 PIECES

Hi. Are you looking for easy DIY 4 Pieces T Tangram Puzzles? Interested in Montessori Toy Crafts? Let’s watch this great tutorial to make mind games at home. We only use household materials to create it. You’re free to download our printable template from Yapsemin’s blog.

You just need some cardboard for this craft. Make your cardboard like T shape. And slices one of it to 4 pieces. Just paint these pieces with different colours. Your 4 pieces T tangram puzzle is ready to solve.

We know, you see many samples of tangram puzzles on Pinterest or Instagram. Now it’s your turn. Watch Yapsemin’s ‘How to make tangram puzzle at home?’ video and enjoy your craft.

OTHER TANGRAM PUZZLE CRAFTS:
  • 7 pieces Classic Tangram

UPCOMING TANGRAM CRAFTS
  • 4 pieces T Tangram
  • 9 pieces Heart Tangram
  • 9 pieces Egg Tangram

Don’t forget to subscribe our channel. Likes and comments motivate us to create unique DIY ideas.

For this DIY you will need:
  • Yapsemin’s 4 Pieces T Tangram Puzzle Template
- Cardboard
- Ruler
- Pen
- Brush
- Paint

For printable templates visit our blog:
http://yapsemin.blogspot.com

#tangrampuzzle #4piecestangram #ttangram #diyproject #mindgames #crafts #yapsemin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder